Kister og urner

Unik Afsked vægter miljøet og naturen højt. Vores kister produceres i Danmark med fokus på bæredygtighed og er malet med hvid, vandbaseret maling.

Valg af bæredygtige kister og urner

Hos Unik Afsked har vi fokus på at skåne miljøet og bevare naturen. 

Vores udvalg af kister bliver produceret i Danmark under ansvarlige og miljøvenlige forhold, og er malet med en hvid, vandbaseret maling.

Pårørende står allerede overfor at skulle træffe mange beslutninger i forbindelse med et dødsfald.

Vi har bevidst valgt på forhånd at tilbyde en enkelt type kremeringskiste alternativt en enkelt begravelseskiste.

Kiste til afskedsceremoni og kremering

Vi tilbyder en enkelt, fin hvid kiste specielt designet til kremering.

Vi tilbyder en enkelt, fin hvid kiste specielt designet til begravelse med en særlig konstruktion af låget som kan bære den jord, der kastes på kisten.

Alle vores kister leveres polstrede med tilhørende pude og lagen.

Hvis pårørende ønsker en kiste i en anden farve end hvid, kan vi, mod et ekstra tillæg på kr. 1800,- bestille denne inden for 2 hverdage.

Som et alternativ til de konventionelle kister, tilbyder Unik Afsked de seneste miljøvenlige muligheder. Vi kan bestille en flettet kurvekiste til begravelse, hvis det er ønsket. 

Disse økologiske kurvekister produceres i England. De er fremstillet af materialer som sivgræs, sukkerrør eller pil. Pilen dyrkes på marker og kan høstes op til 50 gange i løbet af 50 år.

Kister og urner 1
Urner - tablet og mobil
Urner

Urner til kremering, askespredning og jordnedsættelse

Hos Unik Afsked anvender vi kun miljøvenlige, bionedbrydelige urner til nedsættelse i gravsted eller askespredning over havet.

Vi har et lille fint udvalg af let forgængelige urner i forskellige enkle former og farver, som du kan se her:

https://tommerupheilskov.dk/vare/soft-urne/

Vi tilbyder alternativt en 100 % bionedbrydelig urne i støbepap med udgangspunkt i smukke tanker om, at livet går videre på den anden side.

Som et vedhæng til denne urne findes et blad i samme materiale som urnen. I bladet er der små kamre med plads til blomsterfrø fra forglemmigej. 

Disse kan sås i en urtepotte og siden plantes ud på gravstedet, hvor de suger næring af jorden, hvor asken er nedsat. På denne måde ”genopstår” afdøde på gravstedet i form at nyt liv.

Beyond Life – klik her