Om Unik Afsked

Om Naja Genet May

Hvorfor blive bedekvinde?

Min far døde, da jeg var 18 år. Han var kun 41. Hans aske blev sat ned i en askefællesgrav på Bispebjerg Kirkegård efter bisættelsen – dengang var det ikke et emne, vi talte særlig meget om.

Savnet efter ham var stort, og samtidig følte jeg et behov for et sted at gå hen med min sorg, en slags gravsted.

Dette blev drivkraften, der mange år senere, efter gennemført uddannelse som socialpædagog, fik mig til at studere antropologi med speciale i viden om dansk begravelseskultur.

I 2008 blev jeg på opfordring ansat i en veletableret bedemandsforretning – først som specialist inden for dansk begravelseskultur. Men siden blev jeg også lært op i faget og fungerede som egentlig bedekvinde.

At hjælpe dem, der står tilbage, er min passion

Det var aldrig som barn eller ung en drøm eller et ønske at dette fag skulle blive min levevej. Ikke desto mindre udviklede jeg over tid, med min faglige baggrund og mine erfaringer, min egen personlige tilgang til dette felt – et område, jeg hen ad vejen er kommet til at holde uendeligt meget af.

Siden november 2012 har jeg drevet Unik Afsked – en rejse, jeg ikke i min vildeste fantasi havde forestillet mig. Nu kan jeg slet ikke forestille mig andet.

Bededame Naja May - Unik Afsked - tablet og mobil
Bededame Naja May - Unik Afsked

Mød bedemændene i Unik Afsked

naja-may-bededame - 300x300

Naja Genet May, ejer og bedekvinde

Med en uddannelsesmæssig baggrund som pædagog og en antropologisk specialisering i dansk begravelseskultur, sammen med min rolle som bedekvinde siden 2008, besidder jeg en stærk og grundig faglig basis til at bistå ved begravelsesarrangementer. Min omfattende erfaring gør det muligt for mig at støtte pårørende med omsorgsfuld vejledning gennem hele processen, hvor vi sammen udfolder en personlig livshistorie.

Bedemand-soeren-frost-genet

Søren Genet Jürs,
bedemand

Efter en 10-årig karriere inden for serviceindustrien, fik jeg i 2019 muligheden for at blive en del af Unikafsked som bedemand. Som Naja Mays søn har jeg siden 2012 haft tæt tilknytning til virksomheden og har til tider også bidraget aktivt, hvilket gav mig en vis forståelse for faget på forhånd. Når man møder mig, vil det typisk være i en afslappet og uformel atmosfære, hvor jeg tager højde for de pårørendes perspektiver, og hvor jeg fokuserer på at skabe en varm og positiv kontakt. Jeg lægger særlig vægt på at anerkende de afdødes indflydelse på livet og de spor, de har efterladt sig.

Bedemand-claus-rune-emanuelsen

Claus Rune-Emanuelsen, bedemand

Gennem en lang årrække har jeg arbejdet inden for servicebranchen i roller som steward og tjener. Den nære og personlige kontakt med mennesker har altid været en vigtig del af mit arbejde. Jeg lægger stor vægt på at kunne udføre mine opgaver på en måde, der får de pårørende til at føle sig lyttet til og trygge. Når jeg har bidraget til en begravelsesproces og ser resultatet af mit arbejde, oplever jeg en glæde ved at vide, at jeg har kunnet give en lille del af mig selv til støtte og trøst.

Om-Unik-Afsked - mobil
Om Unik Afsked

Vi forener tradition med nytænkning

Vi imødekommer både de konventionelle og innovative ønsker. Vi engagerer os personligt i alle aspekter af hvert afskedsforløb, fra begyndelsen til slutningen, og vi går den ekstra mil for at sikre, at begravelsen bliver en personlig, mindeværdig og smuk begivenhed – en afsked i særklasse.

Hos Unik Afsked arbejder vi aktivt, kreativt og målrettet på at opdatere en gammeldags branche, en forældet lovgivning og en traditionel begravelseskultur til at passe ind i det 21. århundrede. 

I dag ønsker vi i højere grad at forme ritualer efter vores egne ønsker; vi stræber efter at tilføje vores personlige præg, selv når det handler om begravelse. 

Som en del af denne branche er det vores ansvar at finde balancen mellem tradition og innovation, samtidig med at vi respekterer individuelle ønsker. Dette er noget, vi kan og praktiserer hos Unik Afsked.

Vi holder formen enkel med færrest mulige valg; vores fokus ligger på det personlige indhold i afskeden – kærligheden, genkendelsen, referencerne og forbindelsen mellem de afdøde og de levende. 

Vi opfordrer til aktiv deltagelse snarere end passiv, for vi tror på, at det er gavnligt at være involveret – på denne måde bliver følelsen af det uvirkelige skånsomt mere virkeligt.