Skovbegravelse

Vores kultur omkring begravelse gennemgår en hurtig transformation. Mens det førhen var almindeligt at blive bisat eller begravet i en traditionel kirkegårdsceremoni, er der nu mange, der søger en anderledes tilgang.

I skovens dybe, stille ro

Vores begravelseskultur gennemgår en hurtig udvikling. Tidligere var det normen at blive bisat eller begravet i en traditionel kirkegårdsceremoni, men i dag er der en stigende interesse for alternative tilgange. Skovbegravelser tilbyder en mulighed for at sige farvel på en personlig måde i naturen.

Udover den stigende popularitet af havaske-spredning i de sidste 15-20 år, ser vi nu også et voksende antal skovbegravelsespladser rundt om i landet.

En af de nye tendenser er en stigning i antallet af mennesker, der melder sig ud af folkekirken. Dette har skabt et behov for os som bedemænd og bedekvinder til at kunne tilbyde alternative rum, rammer og ritualer, når familier og venner skal tage afsked med deres kære.

Unik Afsked har års erfaring i at skabe personlige afskedsceremonier, der bygger på en kærlig fortælling om den afdødes liv. Dette udtrykkes gennem musik, taler og ritualer. Vi tilbyder også muligheden for at lede ceremonien uden en præst, og det kan finde sted i kapeller, haver og nu også i skovområder – en helt ny mulighed.

Skovbegravelse ved København

For nylig havde vi den ære at være den første begravelsesforretning, der præsenterede en afskedsceremoni med kisten på Ledreborg Skovbegravelsesplads.

Dette arrangement blev en meget smuk, mindeværdig begivenhed, ledsaget af fuglesang blandt de majestætiske trækroner, der dannede en naturlig katedral.

På den måde er det muligt at arrangere en afskedsceremoni i skoven med kisten til stede, hvorefter kisten transporteres til krematoriet på samme måde som ved en bisættelse fra en kirke. Når urnen er klar fra krematoriet er det muligt at placere asken på et udvalgt gravsted ved foden af et træ i skoven.

Hvis du ønsker at høre mere om de muligheder, der findes for skovbegravelse og skovgravsted, er du velkommen til at kontakte os via telefon på tlf.: 31323633 eller via e-mail på info@unikafsked.dk.

Skovbegravelse - tablet og mobil
Skovbegravelse